kop1

Agenda

Hechting als fundament

Hechting als fundament Riet Fiddelaers-Jaspers - Verliesdeskundige gespecialiseerd in hechting en traumatisch verlies

Baby’s worden te jonge geboren en zijn bij de geboorte in feite nog embryo’s buiten de baarmoeder. Hun brein is onvolgroeid en ze zijn daardoor zeer kwetsbaar en traumagevoelig. Riet gaat in op wat er precies gebeurt in de afstemming tussen moeder en kind en het grote belang hiervan als fundament voor het leven.

Eerste hulp bij hechting Paulien Kuipers - Kinder- en jeugdpsycholoog, verbonden aan Stichting Kinderleven en auteur van het succesvolle boek Eerste hulp bij hechting

Paulien gaat in op de verstoringen in de afstemming tussen ouders en kind. Omdat jonge kinderen gevoelig zijn voor taal en voor de diepe betekenis van woorden kan hechtingstaal de heling bevorderen en de geblokkeerde liefde weer laten stromen. Daardoor wordt voorkomen dat negatieve interactiepatronen zich versterken.

Hechting en trauma Gwen Timmer is zelfstandig gevestigd traumatherapeut bij Praktijk Parabel

Wanneer kinderen geen resonantie ervaren vanwege het trauma van de ouders of omdat ze zich door trauma afgesloten hebben, heeft dit gevolgen voor het functioneren in de volwassenheid. De hechtingservaringen dringen door in relaties, ouderschap en werk. Helen vindt plaats in de (therapeutische) relatie.

Meer informatie: Praktijk Parabel